Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia bedre enn ventet – igjen

Nokia har klart det igjen: Selskapets resultat før skatt i tredje kvartal ble på 937 millioner euro, en økning på 36 prosent i forhold til i fjor. Dette var bedre enn det de aller fleste hadde ventet.

Nokia 3210

Det resulterte også i at Helsinki-børsen øyeblikkelig steg med mer enn 1 prosent

Nokia står for om lag halvparten av verdien på børsen i Helsinki. Derfor er det ikke så merkelig at en økning i Nokias aksjekurs på 2,36 prosent innebar en økning i HEX-indeksen på 1,03 prosent.

Nok en gang økning
Det som er mer overraskende for de fleste, var at Nokia enda en gang klarte å øke sitt resultat for kvartalet. Analytikere som Reuters hadde vært i kontakt med, forventet gjennomsnittlig et resultat på 864 millioner euro.

Dette ville vært en betydelig økning fra i fjor, men dårligere enn resultatet for andre kvartal. Resultatet ble altså bedre enn forventet, og merkbart bedre enn forrige kvartals 877 millioner euros.

Venter toppår
Tidligere har Nokia regnet med en omsetningsvekst på 25 til 35 prosent i år. Nå regner selskapet med at dette tallet blir enda bedre, etter at spesielt salget av mobiltelefoner har vært bedre enn ventet.

– Etter dette meget sterke tredjekvartalet, er vi trygge på at salgsveksten for hele 1999 vil overskride 40 prosent, sa Jorma Ollila i en pressemelding fra selskapet.

Bedre marginer
Etter årets første ni måneder har Nokias resultat økt med 59 prosent til 2,6 milliarder euro, mens salget er økt med 49 prosent til 13,4 milliarder euro. Selskapet kan altså også vise til bedre marginer så langt i år.

Stikkord: Mobil