Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Netthandel uten kredittkort

NetHouse mener de har funnet løsningen som gjør at du slipper å bruke kredittkort når du handler på Internett.

E-handel (tegning)

Nethouse-selskapet ebud auksjonsforretning AS lanserer nye løsninger for betaling og levering. De hevder i en pressemelding at løsningene sikrer både kunde og leverandør mot tap ved handel over Internett.

Automatisk kredittkontroll
Kostnaden er lik den kortselskapene krever fra leverandøren når kort blir benyttet. Systemet kalles OrderWise og er utviklet og eies av NetHouse.

OrderWise, som skal benyttes på alle handleplassene i NetHouse-systemet, er koblet direkte opp mot en database med kredittopplysninger. Når kunden foretar en bestilling skjer kontrollen automatisk.

Sjekker kreditten
Er kunden kredittverdig får han varen hjem før han betaler. Kunden kan dermed forsikre seg om at varen har den kvalitet som er opplyst på nettsidene. Selve fakturaen kommer elektronisk, og betaling kan skje via nettbank eller giro. Systemet vil også utvides til å tilby en nedbetalingsordning.

OrderWise sikrer også NetHouse mot tap på fordringer. Er kunden kredittgodkjent, selges fordringen uten regress mot NetHouse om kunden ikke betaler.

ebud har nå over 10.000 registrerte brukere av OrderWise-systemet. I tillegg viser målinger utført i tredje kvartal av Norsk Gallup at NetHouse-selskapene ebud og Auksjons.net (kjøp og salg av brukte produkter) til sammen har over 56.000 lesere ukentlig.