Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom tapte for Telepluss

Namsretten avsa i dag kjennelse mot NetCom, etter at Telepluss begjærte forbud mot gebyr på såkalte callback-tjenester. NetCom må nå åpne tjenesten og dekke omkostninger med renter.

Politiluemobil

Til tross for at Post- og teletilsynet ikke ville stoppe tilbakeringtjenesten fra Telepluss med umiddelbar virking, valgte NetCom å gå egne veier. Det har namsretten sett seg lei av.

Pålegg
– NetCom GSM AS pålegges å ikke gjennomføre gebyr på anrop med opptattsignal til telefonnummer 21457000 før abonnenten er varslet og det er gått to måneder, sto det i kjennelsen fra Namsretten.

Videre heter det: – NetCom GSM AS pålegges å ikke gjennomføre gebyr på anrop med opptattsignal til telefonnummer 21457000 før det er avgjort enten ved endelig vedtak i Post- og teletilsynet eller rettskraftig dom etter søksmål fra Telepluss AS at NetCom GSM AS kan ta betalt for denne tjenesten.

NetCom ble i tillegg pålagt å dekke saksomkostninger med 25.000 i tillegg til renter til Telepluss.

Fantastisk
– Det er fantastisk å få en kjennelse umiddelbart. Vi hadde regnet med at de først ville blitt innkalt til forhandlinger, sier markedsdirektør Lars Martinsen i Telepluss til ITavisen.

Han regner nå med at NetCom vil respektere dommen og at gebyrene vil bli fjernet i løpet av dagen.

Stikkord: Mobil