Ericsson T28 (åpen)

Annonse


Leveringsproblem for T28

Ericsson T28 (åpen)

Det har lenge vært kjent at Ericsson har hatt store problemer med å levere tilstrekkelig mange av sin T28 til mobilhandlerne i de viktige høstmånedene.

Nå hevder Ericsson at det er komponentmangel i Asia som er problemet: Leverandørene trodde ikke på selskapets salgsmål

Lekkasje
Fredag slipper Ericsson sine resultater for årets første 9 måneder. Deler av innholdet i halvårsrapporten er allerede lekket ut i Sverige, hvor Finanstidningen henviser til det utviklings-sjef Mats Lindoff skriver:

Annonse


”Våre underleverandrører i Taiwan og Japan av blant annet radiokomponenter og minnebrikker våget ganske enkelt ikke å tro på oss og de andre store mobiltelefonprodusentene da vi alle i fjor la inn bestillinger på kraftig økende volumer for inneværende år,” skriver Lindoff.

”Det har også vært vanskelig å få tak i plast-kabinettene, til tross for at Nolato og andre leverandører arbeider under høyt press. Markedets enorme vekst har tatt de fleste av oss på sengen.”

Kritisk
For Ericsson kan denne komponent-mangelen vise seg å være kritisk: Selskapet hadde et par måneder på seg til å få opp markedsandelene før Nokias 8210 blir tilgjengelig i større volum i november.

8210 vil konkurrere direkte med T28 i samme markedssegment, men prisen vil bli noe lavere. Ericsson hadde altså et ledig markedsvindu etter T28-lanseringen tidligere i høst, men komponentmangelen gjorde at selskapet ikke kunne utnytte dette fullt ut.


Alment problem
Tidligere i år har andre leverandører, blant annet Motorola, også klaget over komponentmangel. Men det virker som om de negative følgene kan bli større for Ericsson enn for konkurrentene, siden selskapet ønsker å bruke T28 som spydspiss for å ta igjen markedsandeler som er tapt de siste par årene.

Annonse