Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Leveringsproblem for T28

Forhandlerne får for få av Ericssons avanserte T28. Produsentene trodde ikke på Erikssons påstander om kraftig øket salg.

Ericsson T28 (åpen)

Det har lenge vært kjent at Ericsson har hatt store problemer med å levere tilstrekkelig mange av sin T28 til mobilhandlerne i de viktige høstmånedene.

Nå hevder Ericsson at det er komponentmangel i Asia som er problemet: Leverandørene trodde ikke på selskapets salgsmål

Lekkasje
Fredag slipper Ericsson sine resultater for årets første 9 måneder. Deler av innholdet i halvårsrapporten er allerede lekket ut i Sverige, hvor Finanstidningen henviser til det utviklings-sjef Mats Lindoff skriver:

”Våre underleverandrører i Taiwan og Japan av blant annet radiokomponenter og minnebrikker våget ganske enkelt ikke å tro på oss og de andre store mobiltelefonprodusentene da vi alle i fjor la inn bestillinger på kraftig økende volumer for inneværende år,” skriver Lindoff.

”Det har også vært vanskelig å få tak i plast-kabinettene, til tross for at Nolato og andre leverandører arbeider under høyt press. Markedets enorme vekst har tatt de fleste av oss på sengen.”

Kritisk
For Ericsson kan denne komponent-mangelen vise seg å være kritisk: Selskapet hadde et par måneder på seg til å få opp markedsandelene før Nokias 8210 blir tilgjengelig i større volum i november.

8210 vil konkurrere direkte med T28 i samme markedssegment, men prisen vil bli noe lavere. Ericsson hadde altså et ledig markedsvindu etter T28-lanseringen tidligere i høst, men komponentmangelen gjorde at selskapet ikke kunne utnytte dette fullt ut.


Alment problem
Tidligere i år har andre leverandører, blant annet Motorola, også klaget over komponentmangel. Men det virker som om de negative følgene kan bli større for Ericsson enn for konkurrentene, siden selskapet ønsker å bruke T28 som spydspiss for å ta igjen markedsandeler som er tapt de siste par årene.

Stikkord: Mobil