Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kark: – Svenskene best på mobil

ARLANDA: Mens Telia er verdensledende på mobiltelefoni har Telenor sin kompetanse innenfor internettvirksomheten. Det var Jan-Åke Karks (bildet) konklusjon under dagens pressekonferanse.

Telia AB

– Det nye selskapet kommer til å være verdensledende på mobil. Under Telecom Genève ’99 viste Telia, som det første selskapet i verden, frem en WAP-løsning. Telenor har store kunnskaper innenfor Internett, sa Jan-Åke Kark, styreformann i det fusjonerte selskapet Telenor/Telia.

Når Tormod Hermansen samtidig nektet å kommentere spørsmål om hvor de ulike forretningsområdene skulle ligge er det mye som tyder på at mobilenheten i Telianor kommer til å bli plassert i Sverige.

Lite glede
Kark var helt klar på spørsmål om hvordan det nye selskapet skal profilere seg:

– Mobilkommunikasjon og ISP (Internet Service Provider) kommer til å være sentrale områder. Målet er en rask ekspansjon, sa Kark som også mente at Telenor hadde store satellittkunnskaper.

Allerede tidlig i fusjonsforhandlingene lå det i kortene at mobilenheten ville bli plassert i Norge. At det nå kan se ut til at den blir plassert i Sverige blir neppe mottatt med glede i Norge.

Stikkord: Mobil