Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eksellent FoU til Fornebu

IT Fornebu, Telenor og Compaq har inngått avtale om å etablere et Compaq Centre of Excellence på Fornebu, hevder sekretariatsleder i Norsk Investorforum, Per Morten Vigtel (bildet).

Vigtel, Per Morten

Avtalen ble inngått på Telecom 99-messen i Genève i forrige uke.

Mer FoU
Norsk Investorforum er det selskapet som står bak IT Fornebu og dette selskapet prosjekt om å bygge et kunnskapssenter for IKT på den gamle hovedflyplassen.

– Dette er en logisk utvikling som vi jobber systematisk med, opplyser Vigtel videre. I tillegg til Compaq vurderer fire andre internasjonale IKT-selskaper å legge sine avdelinger for forsknings og utdanning til Fornebu.

Disse selskapene er Cisco, Vattenfall, ABB og Oracle.

Avanserte forbrukere
Vigtel hevder at dette er en naturlig utvikling siden den norske befolkningen er store forbrukere av avansert teknologi.

– Norge vil derfor kunne fungere som et effektivt testområde for utviklingen av utenlandske selskapers teknologi. Vi har et komparativt fortrinn fordi landet utgjør et relativt homogent marked. Dette kan vi utnytte til nyskaping, ny utdanning og ny teknologi samt importere viktig og nødvendig kompetanse fra andre land, sier Per Morten Vigtel til ITavisen.