Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– NetCom er desperate

Telepluss vil ikke godta at NetCom tar syv kroner for et opptatt signal og mener NetCom er desperate.

NetCom Logo
– Det er første teleaktør i verden som priser et opptattsignal til syv kroner, det har de ikke en gang prøvd i Kina. NetCom har innsett at dette er en lovlig tjeneste og vil forsøke å komme oss til livs ved å sette en pris som går til vårt aksess nummer, sier markedsdirektør Lars Martinsen i Telepluss til ITavisen.

Martinsen mener NetComs trekk tyder på at de frykter at Post- og Teletilsynet (PT) vil avfeie NetComs klage.

Samtrafikk
NetCom stengte tidligere for trafikk til Telepluss sitt nummer, men åpnet det igjen etter pålegg fra PT. NetCom påklagde saken, og ba om at tjenesten må forbys inntil en samtrafikkavtale foreligger.

Telepluss opererer i dag via en samtrafikkavtale med Telenor Nett. NetCom og Telenor mener denne ikke dekker kostnadene ved en mobilsamtale.

Martinsen sier han er villig til å dekke kostnader forbundet med opptattsignalet, som belaster Telenor og NetCom, men mener syv kroner er helt hinsides. Ifølge Martinsen er prisen kun ett øre fra Telenor Nett.

Forsvarer
Juridisk direktør i NetCom, Stein Ove Gordner, mener han har full dekning for inngrepet.

– Jeg antar at Post- og teletilsynet ikke vil pålegge oss å åpne, uten at vi skal kunne ta betalt, sier han til ITavisen.

Sover du godt om natten når du tar syv kroner telleskrittet fra ungdom?

– Tatt i betraktning de enorme kostnadene ved å bygge et landsdekkende nett, mener jeg det er en rimelig tjeneste, sier Gordner.

Stikkord: Mobil