Annonse


Bredbånd kommer via elnettet?

Målet er å kunne øke overføringskapasiteten for tele- og datakommunikasjon.

– Som IT-minister er det viktig at bedrifter og private i hele landet har tilgang til tele- og datakommunikasjon med høy hastighet og til lave priser. Å gjennomføre en utbygging som gir bredbåndsmuligheter i hele Sverige er et felles ansvar for staten, kommunene og privat sektor, sier næringsminister Björn Rosengren.

Vil ikke betale
Rosengren vil ikke betale for moroa. Utgangspunktet er at utbyggingen skal skje på kommersielle vilkår og finansieres uten statlige bidrag.

– Dette tiltaket er å ta et skritt videre i utviklingen av Sverige som en ledende IT-nasjon, sier Rosengren.

Annonse


Mangler kapasitet
I Sverige er det i dag mangel på bredbåndskapasitet som kan leies ut til operatører. Derfor ønsker den svenske regjeringen å utrede muligheten for en rask kapasitetsøkning ved å benytte eksisterende ressurser som Svenska kraftnäts stamnett.

Hasteutredningen skal fremlegges allerede i november.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse