USB Dazzle Digital VC

Annonse


USB 2.0 blir lynrask

USB Dazzle Digital VC

USB 2.0 Promoter Group, som består av Compaq, Hewlett-Packard, Intel, Lucent, Microsoft, NEC og Philips, la tirsdag endelig fram spesifikasjonene til USB 2.0.

På forhånd var det ventet at gruppen enten ville falle ned på 360 eller 480 Mbp/s. De landet på 480 Mbp/s som er 40 ganger raskere enn dagens USB 1.1 med 12 Mbp/s.

Fullt ut kompatibel
Ifølge tester som gruppen har foretatt, vil det være fullt mulig å oppnå hastigheter på 480 Mbp/s, og samtidig ivareta full kompatibilitet med USB 1.1 (utstyr og kabler).

Annonse


I løpet av første kvartal 2000 skal spesifikasjonen finpusses, og de første produktene ventes på markedet i andre halvår neste år.

1 GB på ett minutt
Med 480 Mbp/s blir USB også et aktuelt grensesnitt for krevende spillapplikasjoner, høyhastighets internettforbindelser, høyoppløselige videokonferansekameraer og en ny generasjon skrivere, skannere og eksterne lagringsenheter.

Men også dagens periferiutstyr drar fordeler av USB 2.0: Den kan kopiere 1 GB data fra harddisken på under ett minutt. Med USB 1.1 tar den samme operasjonen en halv time.

Firewire mangler i butikken
Firewire eller IEEE 1394 som er utviklet av Apple og Adaptec, er konstruert for 400 Mbp/s, men har foreløpig ikke hatt det helt store gjennombruddet.

Nettsiden til den store, norske postordrebutikken Computer Resources International (CRI), inneholder 117 forskjellige USB-produkter, men bare fire Firewire-produkter. CRI leverer både PC- og Mac-utstyr.

Video med Dazzle
Inntil USB 2.0 er klar, fortsetter det å komme nye USB-produkter på markedet. Mandag fortalte D-Link at de er klar til å levere DSB-650TX – den første USB 10/100 Ethernet nettverksadapteren på markedet.

Mandag kom dessuten Dazzle Multimedia med en USB-versjon av sin Dazzle Digital Video Creator som tar opp video fra TV eller videokamera for redigering på PC-en. Dazzle Digital Video Creator USB leveres også med lydprogrammet RealJukebox.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse