Gates, Bill (Telecom 99)

Annonse


Gates og Ellison er endelig enig

Gates, Bill (Telecom 99)

Vanligvis er Bill Gates og Larry Ellison uenige om det meste. Det har de vært siden Ellison på Telecom 95 her i Genève for fire år siden holdt talen hvor han introduserte begrepet nettverksdatamaskin, NC. Og de er fremdeles uenige om dette.

I Geneve tirsdag gjentok Ellison at man nærmest må være gal hvis man baserer alt man gjør på det Microsoft selv kaller «verdens mest kompliserte ingeniørarbeid,» Windows 2000. Bruk NC, sier Ellison, mens han holder en WAP-basert GSM-telefon opp for tilhørerne:

– Dette er en intelligent, Internett-tilpasset mobilenhet som helt klart passer inn under den definisjonen som jeg for fire år siden ga nettverksmaskinen.

Annonse


Gates gjør det ”selv”
Bill Gates hadde også med seg en mobiltelefon, men da en egenutviklet modell fra Microsofts laboratorier. Den, var liten, sølvfarget, hadde fargeskjerm og kjørte Windows CE og en spesiell, WAP-tilpasset versjon av Internet Explorer.

Dette var åpenbart ikke en helt enkel løsning, siden Gates også hadde med seg teknisk direktør Ian Ferell til å bruke WAP-telefonen for seg.

WAP
Men fremtiden heter mobiltelefoni og WAP, det var Gates og Ellison altså skjønt enige om.

– Problemet med PC-en er at du har altfor mye data som må flyttes frem og tilbake når du har to maskiner, sa Gates.

– Vår strategi heter Anything, Anywhere og derfor er mobiltelefonen i sentrum. Takket være WAP ser vi nå hvordan den mobile enheten vil se ut. I fremtiden vil mobiltelefonen blir fjernkontrollen som lar deg styre alt over Internett, sa Gates.

Troverdig?
Og en times tid senere sto altså Ellison på scenen og sa akkurat det samme:

Mobiltelefonen blir fremtidens fjernkontroll. Så når disse to for en gangs skyld to er enige, får vi vel tro dem da.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse