wap og cola

Annonse


WAP gir deg Cola

wap og cola

Under Telecom i Genève har Telia vist frem neste generasjon MyDOF-løsning. Denne WAP-tjenesten (Wireless Application Protocol) gjør det mulig å kjøpe for eksempel Cola fra en brusmaskin i det øyeblikket du kommer innefor en visst område.

Sensitiv
Ifølge Telia er WAP-portalen såkalt lokaliseringssensitiv. Det betyr at du kan kjøpe Cola av brusmaskinen i 1. etasje og kaffe fra kaffemaskinen i 2. etasje. Med andre ord – du tilbys nye WAP-tjenester alt etter hvor du befinner deg.

På denne måten er det mulig å bestemme hvilke tjenester som skal være tilgjengelig i de ulike områdene. Dermed slipper du å oppleve at du betaler for colaboksen nede i første etasje, mens du har bestilt kaffe i andre etasje.

Annonse


Dette er riktignok eksempler på enkle, banale, tjenester. Men tenk deg hvilke muligheter dette gir når du via WAP-telefonen kan bestille drosjen fra nærmeste holdeplass, en pizza fra nærmeste restaurant og bestille billetter på nærmeste kino.

Grei løsning
Telia har satt opp testmaskiner under Telecom Genève ’99. Da ITavisen ble invitert til å prøve tjenesten gikk det som smurt, og fra bestillingen startet til colaboksen kunne hentes ut gikk det om lag ett halvt minutt.