PS

Annonse


Telianor blir ikke PS

PS

Brikkene faller på plass for det nye telekonsernet, og det er snart på tide å skru opp navneskiltene.

PS – People of Scandinavia var kanskje bare en prøveballong. Rettighetene for bruk på Internett var ikke beskyttet. Det var derimot navnerettighetene til Telaris – som er navnet på Telias gamle boligselskap. Telia Norge har også registrert dette navnet i Brønnøysund-registeret.

Innsigelser
Onsdag ventes grønt lys for fusjonen fra EU. Under Telecom ’99 i Genève har Telenor og Telia stands ved siden av hverandre, og deltakerne har jakkemerker med bokstavene ”t+T”.

Annonse


AT&T vil neppe like det navnet. I Sverige er nettadressen www.tt.se okkupert av svenskenes NTB, eller Tidningarnas Telegrambyrå. Når det gjelder www.tt.com tilhører det en tyrolsk nyhetstjeneste.

ScanCom og ScanTel har vært nevnt som mulige alternativ. Velges det første vil trolig IT-selskapet Scandinavian Computer Services (www.scancom.no) og teleselskapet Scancom Sverige (www.scancom.com) ha sterke innsigelser.

Stiftes til mandag
Evnen til kommunikasjon hos Telenor og Telia ventes å ikke være tilstede – i navnespørsmålet – før mandag på generalforsamlingen der selskapet offisielt stiftes.