Tollerud

Annonse


To milliarder SMS-meldinger

TollerudGSM Association anslår at det i oktober vil bli formidlet mer enn to milliarder tekstmeldinger via mobiltelefon (SMS) på verdensbasis.

-Vi har lenge sagt at GSM-data er fremtidens trådløse teknologi, sa lederen for GSM Association, Michael Stocks, på en pressekonferanse her i Geneve søndag morgen.

– Utviklingen for SMS det siste året viser at dette stemmer. For bare seks måneder siden var vi meget tilfreds med en milliard tekstmeldinger per måned. I oktober regner vi med å nå det doble tallet.

Proff vekst
For aktørene i GSM-industrien er dette en meget god nyhet. For GSM-data basert på WAP-standarden er et av de store emnene her på Telecom 99 i Genève. Og den store veksten for SMS-meldinger viser at markedet for WAP er til stede.

Annonse


Riktignok kommer mye av SMS-trafikken fra ungdomsmarkedet, slik man ser i Norge, men også den mer ”profesjonelle” bruken er i sterk vekst.

Alle språk og tegnsett
GSM-Association legger nå vekt på å gjøre SMS-tekst tilgjengelig for andre enn dagens brukere.

– Vi synes at man skal fokusere på ikke-latinske alfabet, så som kyrillisk, arabisk og mandarin, sier Morten Stock.

– Vi undrer oss på hvorfor folk fra disse landene skal utestenges fra tekst-tjenestene som er blitt så populære i landene som bruker det latinske alfabetet. Derfor setter vi nå press på operatørene til å tilby andre språk.

Alt blir G
GSM-Association har oppfattet at SMS ikke nødvendigvis er verdens mest salgbare merkenavn.

Derfor ønsker de nå å lansere G-Mail som navn på SMS, mens nye navn er underveis: G-Commerce, G-Location (for å¨finne ut hvor du er i verden), G-Banking, G-Ticketing, G-Internet og G-Intranet. Og til slutt kommer G-Video, håper GSM-Association.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse