Mobiløre1

Annonse


1 milliard med GSM i 2007

Mobiløre1De har nemlig funnet ut at man i dag har 205 millioner GSM-brukere på verdensbasis. Innen jul i år vil tallet vokse til 250 millioner – og milliarden vil bli nådd i 2007.GSM Association har tatt feil før: For fire år siden, under Telecom ’95 her i Genève, hadde man 12,5 millioner GSM-brukere på verdensbasis. Organisasjonen spådde at man kunne komme til å nå 100 millioner innen år 2000. Resultatet ble altså et helt annet – over det dobbelte.

Åtte millioner i måneden
–GSM har vist seg å ha fenomenal vekstevne som har overrasket selv de mest optimistiske forventningene, sier formann Michael Stocks i GSM Association.

– Vi kjenner ingen eksempler på en tilsvarende vekst, og utviklingen forbløffer oss stadig. Hver måned kobler åtte millioner nye brukere seg opp til GSM-nettet, sa Stocks (som forøvrig glemte å nevne at Internett også hører med når man skal snakke om lynrask teknologispredning).

Data blir viktigst
En av faktorene som vil drive GSM-utviklingen i årene som kommer vil være datatrafikken, mener GSM Association.

Annonse


– I løpet av de neste fem årene kommer den kraftige veksten i mobilkommunikasjon og datakommunikasjon til å ende i ett felles produkt. Dagens prognoser sier at fra 20 til 50 prosent av all mobiltrafikk i 2004 vil være data, ikke tale. Da blir endelig konvergensen til virkelighet.

141 land
I mellomtiden har utviklingen også gitt resultater for GSM Association, som siden1995 har sett antallet medlemmer øke fra 81 til 384 operatører, leverandører og andre selskaper i GSM-industrien.

Samtidig har antallet GSM-tilknyttede land har økt fra 40 til 141.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse