Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia mistet en million kunder

Svenske Telia har mistet om lag en million kunder etter at det ble mulig å skifte operatør for svenske privatkunder 11 september. Men mange kunder får regning fra en annen teleoperatør enn ventet.

telia/gul

Betydelig flere enn ventet skiftet teleoperatør, skriver den svenske storavisen Dagens Industri. Telia hadde regnet med at om lag 700 000 av Sveriges drøyt fire millioner ville skifte.

Offisiell statistikk er ikke ferdig. I følge Dagens Nyheter viser en foreløpig oversikt at mer enn en million husstander har skiftet teleoperatør. Avisen mener at Telia i dag har 75 prosent av husstandene som kunder. Telia selv hadde ventet å sitte med 82 prosent.

En svakhet ved oversikten er at mange husholdninger har mer enn et abonnement. Med mobiltelefoner- regnes det med seks millioner abonnenter.

En del operatører skal også ha vært friske med å regne inn nye abonnenter, og en del kunder har blitt overrasket over å få regninger fra nye operatører.

Telia vil ikke kommentere Dagens Nyheters artikkel. Den svenske Post och telestyrelsen vil trolig slippe en offisiell statistikk om få uker.

Stikkord: Mobil