Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eforum ut mot Bellboy

– Patentet er smalere enn det man til nå har fått inntrykk av, heter det i en melding fra eforum.

Det norske selskapet Bellboy vil kreve inn avgifter fra forretninger som driver e-handel. Selskapet har fått patenter som gjelder for Europa.

– eforum.no, har benyttet tiden til å innhente juridiske og patentfaglige vurderinger, heter det i en melding fra interesseorganisasjonen.

Kriger
Konklusjonen er at patentet er ”smalere enn man har fått inntrykk av”. I følge eforum kan Bellboy-patentet handle om både fremgangsmåte og selve system for bestilling av tjenester via telenettet.

– Bellboy vil derfor ikke kunne kreve avgift av alle som driver med e-handel slik det har vært hevdet, heter det i meldingen.

Gjelder ikke Internett?
eforum.no stiller også spørsmålet om Bellboy-patentet i det hele tatt gjelder Internett og e-handel. Grunnen til spørsmålet er at patentet beskriver en teknologi som knytter seg til det analoge telenett eller et datanett som benytter tilsvarende teknologi.

eforum.no melder at de vil benytte sitt nettverk for bidra til å klargjøre hva Bellboy-patentet egentlig omfatter, hvem det kan få betydning for, og hva som kan gjøres for disse bedriften.