Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krangler om netthandel

Det norske firmaet Bellboy mener de var først med patenter på elektronisk handel. Nå svarer firmaet Firmaet Open Market: – Velkommen etter!

Bellboy fikk en søknad om patent godkjent i Europa i august.

Det amerikanske selskapet Open Market har blant annet patent i USA på to viktige teknologier bak netthandelen: – Ideen om å bruke kredittkort på nettet, og bruken av begrepet elektronisk handlekurv (electronic shopping carts).

Disse patentene fikk selskapet Open Market godkjent i mars i fjor, i følge danske Computerworld. Søknadene om patent skal ha blitt sent inn i desember 1993.

Det er ikke aktuelt å forlange lisenspenger.– Vi tok patentet for å beskytte vår viten og vise at vi har kompetanse, og hadde det på et tidlig tidspunkt, sier Jansu Boye. Han leder Open Markets europeiske forskningsavdeling i Bad Homburg i Tyskland, og mener at selskapet bare ville gjøre seg selv til latter om de gikk til saks for å få betaling for sine patenter.