Arkiv

Annonse


Nokia og Ericsson med ny GSM

Arkiv

Den første offisielle radiosamtalen på GSM 400-nettet ble tatt på en konferanse i Budapest i Ungarn onsdag, heter det i en melding fra Nokia. Sammen med Ericsson har selskapet utviklet teknologi for det nye nettet.

Flere bånd
Både Nokia og Ericsson viste mobiltelefoner og basestasjoner. Telefonene som ble vist var tobåndstelefoner – med frekvensene 400/ 1800 mhz.

– Å utvide GSM med en fjerde frekvens er en kostnadseffekt måte å forbedre dekningen og vil gi bedre muligheter til å dra fordeler av å kombinere høye og lave frekvenser, heter det i en melding fra Nokia.

GSM opererer fra før av med frekvensene 900, 1800 og 1900 Mhz. Nokia og Ericsson meldte begge sin støtte til GSM 400 i april, men frekvensen ble da kalt GSM 450.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse