Annonse


Ameritech fikk ja

Ameritech har vært det mest aggressive amerikanske teleselskapet på det europeiske markedet. I likhet med SBC Communications en såkalt Baby Bell, som var klengenavnet på de mindre selskapene som ble resultatet de det amerikanske telemonopolet ble oppløst. Nå tillater konkurransemyndighetene at selskapene samles.

Dansk styring
Ameritech er den største eieren i Tele Danmark og har en kontrollerende andel.

– Tele Danmark er en liten fisk i forhold til den samlede fusjonsprisen på 475 milliarder kroner, skriver den danske næringsavisen Børsen.

Skarpe krav
SBC og Ameritech ga en rekke innrømmelser, og brudd på disse kan føre til bøter på inntil 15 milliarder kroner. Blant annet skal selskapene tillate andre operatører å kjøpe seg inn på deres linjer, melder Reuters.

Annonse


Samtidig må selskapene forplikte seg til å satse i omlag 30 av de større byene, slik at de andre operatørene skal få konkurranse.

Det nye selskapet blir USAs største innenfor nærtrafikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse