Entrega Hub

Annonse


USB 2.0 opptil 40 ganger raskere

Entrega Hub

På USB 2.0 Developers Conference kommende tirsdag ventes det at USB 2.0-forkjemperne Compaq, Hewlett Packard, Intel, Lucent, Microsoft, NEC og Philips, forteller hvilken overføringshastighet de tar sikte på med den nye standarden.

360 eller 480 Megabits
Mens USB 1.1 har en overføringshastighet på 12 Mbp/s, ventes USB 2.0 å kunne overføre 360 eller 480 Megabits per sekund. Det er to til tre ganger raskere enn tidligere antatt.

Om et års tid blir teknologien tilgjengelig i periferiutstyr og datamaskiner. USB 2.0 skal være bakoverkompatibel med dagens standard, bruke de samme enhetene, kablene og pluggene.

Annonse


Plug and Play
Med USB kan skrivere, skannere og til sammen 127 enheter tilkobles via en hub og én USB-kontakt. Installasjonen er (vanligvis) Plug and Play.

Enhetene må dele på overføringskapasiteten. Med en økning fra 12 til 360 eller 480 Mbp/s blir USB enda mer attraktiv.

Hva med FireWire?
Så spørs det da hvordan det går med FireWire eller IEEE 1394 som kontrolleres av Apple Computer og Adaptec. IEEE 1394 er konstruert for hastigheter på opptil 400 Mbp/s og kan tilkoples 63 enheter.

Utstyret har latt vente på seg, fordi Apple tar seg godt betalt for å lisensiere teknologien.

Device Bay, multibrønnen som skal muliggjøre bytting av harddisker, CD-ROM-stasjoner og andre enheter, har både USB- og IEEE 1394-grensesnitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse