Arkiv

Annonse


Fråstjålet disker – gikk konkurs

Arkiv

– Ingen, hverken politi eller forsikringsselskaper, har oversikt over hvor stort dette problemet er. Hovedproblemet er når også diskettene blir borte. Verdien av datamaskinen i seg selv er bare peanuts i forhold til verdien av innholdet på diskettene, sier direktør Helge J. Størkersen i næringslivets sikkerhetsorganisasjon.

Bedrift gikk konkurs
Han nevner eksempler der bedrifter er blitt frastjålet datautstyr og disketter. En båtbygger på Vestlandet ble frastjålet disketter som inneholdt viktig informasjon om en ny båttype. Noen 20 grams disketter ble borte, og bedriften med 29 ansatte gikk konkurs.

– Et vesentlig poeng er å ta vare på utstyret sitt og ha backup som bør oppbevares nedlåst og utilgjengelig for uvedkommende. Dette høres veldig enkelt ut, men det er altfor få som tenker på dette, sier Størkersen.

Annonse


Lås dørene
Han mener mye kan gjøres med enkle midler for å oppnå stor sikkerhetsmessig bonus:

– Vi må begynne med det som er mest elementært. Vi må rett og slett lære oss å låse dørene. Bonderomantikken i ”Kjem du i kveld, står nykkjeln i døra”, gjelder ikke lenger. Den mest brutale virkeligheten er den beste pedagogen, og det ligger mye sikkerhet bevart i sunn fornuft.