Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Staten vil ha IT-vekst

– Norsk næringsliv skal styrkes gjennom økt anvendelse og utvikling av IT, melder Nærings- og handelsdepartementet. Det betyr også mer støtte til eksport.

Allerede etablerte miljø, og etablering av nye teknologimiljø får støtte.Sterkest satses det på IT og kompetansesenter på Fornebu. Men støtte vil også bli gitt til mikroteknologisenteret i Horten, og til telemedisin i Tromsø.

Andre program som vil få betydelige bevilgninger dersom statsbudsjettet går gjennom er:

 • 25 millioner til oppstart av et språkteknologisenter på Voss.
 • 20 millioner kroner til å videre forskning på høyhastighetskommunikasjon.

  Næring
  Norges Forskningsråd vil også etablere et nytt program for å stimulere næringsvirksomhet basert på medisinske og bioteknologiske forskningsresultater.

  Bevilgninger til offentlige og industrielle utviklingskontrakter vil bli styrket med 13 millioner kroner, heter det i meldingen.

  Eksport
  Regjeringen lover også støtte til å fremme eksport og teknologisamarbeide. Her er det foreslått en økning på 14 millioner kroner. 35 millioner kroner er foreslått bevilget til norsk deltagelse på verdensutstillingen Expo 2000.

  Handlingsplanen for små- og mellomstore bedrifter øker fra 8,5 millioner til 22 millioner. Allerede etablerte program som Fram og Bit videreføres på samme nivå – det vil si 78 millioner kroner.