Palm V

Annonse


Få e-post og web på Palm – overalt

Palm V

GlobalPulse kobler nemlig sammen din Palm med Nokia 6110 eller 6150, slik at du kan lese både nyheter og e-post direkte på lomme-PCen, samme hvor du er – med forbehold om mobildekning da…

Utålmodig
Det var litt småproblemer med å koble opp selve utstyret, men det var nok mer personlig utålmodighet fra testerens side enn feil på utstyret. Det er dilemmaet når man får nye ”leker”. Man vil ha det opp og gå med en gang, og å lese instruksjonsbøker er jo feigt.

Men etter litt eksperthjelp fra Palm-ekspertene hos Ide Data var imidlertid mobiltelefonen koblet til. Og en ny verden åpenbarte seg.

Annonse


Les e-post
Mye av det man tidligere har brukt HotSync-knappen til å gjøre kan man nå gjøre via mobiltelefonen. Man kan laste ned e-post helt smertefritt. Vel, smertefritt og smertefritt fru Blom. Det er rimelig slitsomt første gang man kobler seg opp i hvert fall. De fleste lagrer jo en del e-post på serveren. Disse må lastes ned, og når man har fem mail-kontoer med et gjennomsnitt på 150 meldinger per konto kan man sitte en stund før alt er over.

Heldigvis får man gode programmer som gjør det hele mye enklere. HandMail fra Smartcode Software laster nemlig ned bare meldingshodene slik at du kan velge hvilke meldinger du faktisk vil hente ned. Det sparer en del tid i ovennevnte tilfelle.

Les nyheter
Fra Smartcode Software kan man også få tak i nettleseren HandWeb. Dette er allikevel ikke like genialt som HandMail. Programmet henger innimellom og det er en rekke sider man ikke kan gå til på grunn av ”dårlig” koding og kraftig grafikk.

Da er heller programmet AvantGo tingen. Programmet som gjør at man kan lese nyheter fra en rekke aviser fra hele verden kan også benyttes i sammenheng med GlobalPulse. Etter at nettverksinnstillingene på Palm-en er justert går all kommunikasjon over mobilen, og de nyeste artiklene fra blant annet Wall Street Journal, Wired News, Cnet og Dagbladet kan lastes ned. Da går togturen hjem fort unna.

Fremtiden nærmer seg
Man kan også bruke den medfølgende programvaren til å sende SMS-meldinger og å oppdatere telefonlisten på mobilen. Det gjør det hele mye enklere, og ikke minst raskere når man slipper å bruke tastene på mobiltelefonen.

GlobalPulse 1.0 er alt i alt et genialt produkt, som gir nok et innblikk i hvordan fremtiden kan komme til å se ut med tilgang til nettet hvor enn du er…