Annonse


Gubbedag på Internett

Da inntok nemlig seniorer over 55 år inntok landets biblioteker og eldresentre for å surfe på Internett.

Oppslutningen rundt Seniorsurfdagen 1999 var meget stor, og mange potensielle surfere fikk sitt første forsiktige møte med Internett, melder Newswire på vegne av Deichmanske bibliotek.

26 bibliotek deltok
Biblioteket opplyset at 26 biblioteker og eldresentre over hele landet ga Internett-veiledning denne dagen. Arrangementet ble holdt i regi av Internettforeningen Seniornett Norge og Deichmanske bibliotek.– Målet er selvfølgelig å vekke eldres interesse for Internett. Alt er gratis og det kreves ingen forkunnskaper, sier avdelingsleder Siri Brødholt ved Deichmanske bibliotek. Spennende– Som bruker av biblioteket fikk jeg tilbud om å delta på dette kurset, sier Sidsel Rosenqvist (76) fra Oslo.

Gjennom sin tidligere jobb i Patentstyret fikk hun en del erfaring med datamaskiner, men Internett hadde hun aldri brukt før i dag.

Annonse


– Jeg hadde vel egentlig gitt opp å sette meg inn i Internett, men jeg måtte jo prøve når jeg fikk dette tilbudet. Og det er jo veldig spennende, sier Rosenqvist, som fikk kyndig veiledning av bibliotekar Brit Rekdal.

Svensk modell
Internettforeningen Seniornett Norge startet opp i Oslo for et par år siden, inspirert av et lignende prosjekt i Sverige. En gang i uken møter eldre opp på biblioteket på Majorstuen til Internettcafé, sosial omgang og opplæring i nettbruk.

– Før jeg ble medlem i Seniornett var jeg helt grønn, forteller Gerd Svenneby (73). Nå bruker jeg e-mail til å kommunisere med slektninger i USA. Det er en glimrende måte for eldre å holde kontakt med barnebarn og andre på, sier hun.

Svenneby har også lagt inn informasjon og lenker om Alzheimers sykdom på Seniornetts hjemmeside, slik at folk kan gjøre seg kjent med denne og stille spørsmål ved behov. Andre driver med slektsforskning eller utveksler reiseerfaringer.

Over 30 isntruktører
I dag er det over 30 Seniornettinstruktører i Oslo.

– I Sverige har de klart å mobilisere over 300 biblioteker til en lignende seniorsurf. Vi håper årets prosjekt vil kunne gjentas i Norge hvert år med enda større deltagelse, sier Svenneby.

Seniornett kan man finne på www.seniornett.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse