Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Corel Linux i betaversjon

Corel kunngjør at betatestfasen for Corel LINUX, firmaets desktopversjon av operativsystemet Linux, har begynt.

Linuxrevedame

Til betatestfasen har Corel rekruttert et utvalg fra målgruppen som vil teste Corel Linux og melde tilbake sine erfaringer. Denne tilbakekoblingen kan gi endringer i produktet før den første offentlige distribusjonen, som etter planen finner sted mot slutten av året, heter det i pressemeldingen.

Utvider
Corel Linux bygger på Debian/GNU-distribusjonen av operativsystemet Linux, og inkluderer K Desktop Environment (KDE).

I sin utgave har Corel bygget ut det grafiske brukergrensesnittet, og laget et nytt installasjonsprogram som er mye enklere enn for eksisterende PC-operativsystemer for sluttbrukere.

Milepæl
– Det er oss en stor glede å kunne annonsere at vi har nådd denne viktige milepælen i utviklingen av Corel LINUX, sier dr. Michael Cowpland, styreformann og administrerende direktør i Corel Corporation.

– Vi er stolte over å nok en gang kunne vise vår satsning på Linux-miljøet ved å greie den andre fristen vi har satt oss som mål. Etter at vi kunne forhåndsvise Corel LINUX i august, slik planene var, betyr betatestfasen til Corel LINUX at Linux er nærmere de sentrale strømningene enn noen gang.»

Partnere
Corel har gjort flere partnerskapsavtaler for å bygge opp rundt sitt produkt. Dette er blant annet avtaler med Philips Speech Processing; Loki Entertainment Software; Webb Interactive; eFax.com og GraphOn.

Hvert av disse selskapene gleder seg over å kunne samarbeide med Corel om Corel LINUX. Philips Speech Processing, for eksempel, vil arbeide tett sammen med Corel for å forberede de kommende Linux-produktene for tale. For øyeblikket samarbeider Philips Speech Recognition med Corel om å levere sin FreeSpeech-teknologi i mange internasjonale versjoner av WordPerfect® Office 2000.

Corel opplyser at de har henvendt seg til Netscape for å få inkludert netteleser i sitt produkt.