Linuxrevedame

Annonse


Corel Linux i betaversjon

Linuxrevedame

Til betatestfasen har Corel rekruttert et utvalg fra målgruppen som vil teste Corel Linux og melde tilbake sine erfaringer. Denne tilbakekoblingen kan gi endringer i produktet før den første offentlige distribusjonen, som etter planen finner sted mot slutten av året, heter det i pressemeldingen.

Utvider
Corel Linux bygger på Debian/GNU-distribusjonen av operativsystemet Linux, og inkluderer K Desktop Environment (KDE).

I sin utgave har Corel bygget ut det grafiske brukergrensesnittet, og laget et nytt installasjonsprogram som er mye enklere enn for eksisterende PC-operativsystemer for sluttbrukere.

Annonse


Milepæl
– Det er oss en stor glede å kunne annonsere at vi har nådd denne viktige milepælen i utviklingen av Corel LINUX, sier dr. Michael Cowpland, styreformann og administrerende direktør i Corel Corporation.

– Vi er stolte over å nok en gang kunne vise vår satsning på Linux-miljøet ved å greie den andre fristen vi har satt oss som mål. Etter at vi kunne forhåndsvise Corel LINUX i august, slik planene var, betyr betatestfasen til Corel LINUX at Linux er nærmere de sentrale strømningene enn noen gang.”

Partnere
Corel har gjort flere partnerskapsavtaler for å bygge opp rundt sitt produkt. Dette er blant annet avtaler med Philips Speech Processing; Loki Entertainment Software; Webb Interactive; eFax.com og GraphOn.

Hvert av disse selskapene gleder seg over å kunne samarbeide med Corel om Corel LINUX. Philips Speech Processing, for eksempel, vil arbeide tett sammen med Corel for å forberede de kommende Linux-produktene for tale. For øyeblikket samarbeider Philips Speech Recognition med Corel om å levere sin FreeSpeech-teknologi i mange internasjonale versjoner av WordPerfect® Office 2000.

Corel opplyser at de har henvendt seg til Netscape for å få inkludert netteleser i sitt produkt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse