Gates, Bill NY2

Annonse


Kraftsalver mot Bill Gates

Gates, Bill NY2

Det var etter et spørsmål fra pressen om hvorvidt de amerikanske myndighetene burde splitte opp Microsoft at Ellison fikk blod på tann.

– Microsoft brøt loven, om og om igjen. De betalte for at folk ikke skulle få mulighet til å bruke Netscape, nærmest raste toppsjefen i Oracle, Larry Ellison, til Telecom Revy og de andre IT-mediene under pressemøtet forrige fredag.

Microsoft vant
En rekke dataprodusenter fikk penger for å putte Windows, og med det Internet Explorer, på maskinene de leverte. Dette tok knekken på Netscape, hevdet Ellison.

Annonse


– Microsoft vant kampen. Verdens mektigste selskap tilintetgjorde verdens mest oppfinnsomme selskap. Det er trist, men sant. Netscape har forsvunnet. De er borte, sa Ellison trist.

– Men hva kan egentlig myndighetene gjøre. Netscape-nettleseren er død og Microsoft har stort sett hele markedet. De har vunnet, sa han.

Smarte kjernekarer
– De er nok utrolig smarte. Selskapet har lenge hevdet at de ikke visste at det de drev med var ulovlig, men jeg hevder noe annet. De har vært utrolig smarte og de har klart å ta knekken på Netscape, sa Ellison, som tydeligvis ikke har noe særlig til overs for toppsjefen hos datagiganten heller.

– Gates får jo Rockefeller til å virke som en kjernekar, sa Ellison.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse