Nortel Networks (bred)

Annonse


Nortel i voldsom vekst

Nortel Networks (bred)

– Det er ingen tvil om at fusjonen mellom Nortel og Bay gikk mer smertefritt enn fusjonen mellom Synoptics og Welfleet i sin tid gjorde. Det er ingen selvsagt sak at store fusjoner skal gå glatt. Det viser blant annet erfaringene 3Com og US Robotics gjorde, sier Europa-sjefen for Nortel Enterprise Solutions, Peter George til ITavisen.

– Tredoblingen av aksjekursen til Nortel viser først og fremst at kundene verdsetter den strategiske posisjonen Nortel har med sin forente styrke både på telekom- og nettverkssiden, sier han.

Europa i tet
Peter George har funnet seg vel til rette som Europa-sjef for Nortel Enteprise Solutions. Vi traff han under et IDC-seminar i Paris der gjennomgangsmelodien var at Europas e-handelsmarked ville overstige USAs om 2-3 år.

Annonse


– Jeg tror det kan skje i løpet av ett år. Innføringen av Euroen og etter hvert reell effekt av teledereguleringen er hovedårsakene til det, sier George.

2 milliarder i Norden
Nortel omsetter i dag for 2 milliarder kroner i Norden – hvorav omlag 500 millioner kroner i Norge.

– Hvilken vekst forventer du i det nordiske markedet?

– Den generelle veksten i markedet er omlag 15 prosent årlig. Jeg forventer en vekstrate i Norden som er bedre enn det, sier Peter George som selv kommer fra Bay Networks.

Det er også verdt å merke seg at både Norden-sjefen, Jan Hørnqvist og Norges-sjefen Jan Søgaard alle kommer fra Bay.

IP-telefoni
– Vår IP-strategi er å si til kundene at med Nortel kan de steg for steg gå fra flere nett til et enhetlig nett både for tale og data. Våre konkurrenter har en utskiftningsstrategi der kundene må skifte ut gammelt utstyr og bygge på nytt, sier Peter George.

– Vi tilbyr en migrasjon over til IP-basert tale der eksisterende investeringer ivaretas. Samtidig kan vi selvsagt også via tilby rene IP-taleløsninger. Tale over IP er en strategisk pilar for Nortel. Av nær 80.000 ansatte i selskapet er 7000 IP-eksperter. Det posisjonen vi har som både teleleverandør og nettverksfirma setter oss i en unik markedsposisjon, fortsetter han.

Trådløse nettverk
Peter George etterlater ingen tvil om at Nortel vil tilby flere rene IP-løsninger for tale, men poengterer også at de store PABX-løsningenes tid ikke er forbi. Hva annet kan han si – halvparten av omsetningen i Nortel kommer fra tradisjonelle taleløsninger.

Blant de siste produktlanseringene kan vi nevne CallPilot*, Meridian1 SL-100 and Passport Multi-Service solutions.”

Et annet sentralt satsingsområde for Nortel er trådløse nettverk som George mener vil være en hovedpilar i framtiden. Nortel leverer alt fra mobile nettløsninger til operatører og radiobaserte LAN og WAN. Selskapet har faktisk en egen divisjon bare for dette området.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse