Annonse


Headhunting over nettet

Tjenesten som kalles Futurestep hevdes å være er unik i verdenssammenheng. Korn/Ferry mener derfor at firmaet er uten reell konkurranse når fremtidens ledere og mellomledere skal rekrutteres. Futurestep lanseres som en strategisk allianse mellom Korn/Ferry og avisen Wall Street Journal.

Futurestep ble presentert mandag av Carl Wilhelm van Kervel Barth på SAS-hotellet i Oslo.

Mange muligheter
I sin presentasjon spådde Barth at fremtidens lederutvelgelse ville foregå over Internett. Muligheter for rask kontakt, hurtighet i utvelgelsesprosessen og et internasjonalt nettverk gir Internett fordeler som vil føre til at det vanlige markedet for lederutvelgelse stagnerer.

Ved hjelp av Futurestep gjør Barth krav på å kunne redusere tiden det tar å fylle en stilling til 30 dager.

Annonse


Vurderingsverktøy
Årsaken er et sofistikert vurderingsverktøy og sofistikerte analyseredskaper som kombinert med Korn/Ferrys databaser over kandidater gir grunnlag for en hurtig utvelgelsesprosess. Pr i dag inneholder databasen 390.000 navn på leder- og mellomlederemner over hele verden.

– Og den øker med 25.000 kandidater pr måned, hevdet Barth.

Grundig analyse
Utvelgelsen skjer ved å matche oppdragsgivers behov med lederkandidatens ønsker. Dette skjer på basis av et detaljert spørreskjema hver enkelt kandidat svarer på. Opplysningene analysers grundig med tanke på kandidatens beslutningsstil, samspill, kommunikasjon og lederstil og motivasjonsfaktorer.

Disse analysene gir oppdragsgiver mulighet til å vurdere hvilke organisasjoner og bedriftskulturer kandidaten vil passe inn i. Dette vurderingsverktøyet er normert for de nordiske landene.

Kvalitetssikring
– Analyseredskapen er benyttet og evaluert over en periode på mer en 20 år og Futurestep har enerett på disse, sa Barth på pressekonferansen. Han hevdet at disse satte Korn/Ferry i stand til å oppfylle forpliktelsene om å fylle en stilling med den beste og riktigste kandidaten i løpet av 30 dager.

– Alle opplysninger som kandidaten gir vil bli sjekket mot referanser hos tidligere arbeidsgivere, universitet og høyskoler og i personlige intervjuer, slår Barth fast.

Gratis for kandidaten
Et annet unikt aspekt ved Futurestep, hevder Barth, er at tjenesten ikke bare er gratis for de kandidatene som ønsker å delta. Futurestep vil også fungere som en aktiv karriererådgiver for alle lederemnene i selskapets database.

– Dette skjer gjennom tilleggsytelser som tilbakemelding om karriere- og markedsverdi. Dessuten får kandidaten et interaktivt tilbud via e-post og mulighet for å få tilsendt fagartikler og relevant stoff på sitt interessefelt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse