Annonse


Tynt fra Nokia

På mobiltelefonen T28s har Ericsson brukt en ny type batterier av typen Lithium Polymer (Li-Polymer), noe som bidrar til å lage enda mindre mobiltelefoner. Og nå kommer Nokia etter.

I går, torsdag, lanserte nemlig finnene samme batteritypen. Batteriene er kompatible med Nokias serier av digitale mobiltelefoner, 5100, 6100 og 7100. Batteriene er også kompatible med den analoge telefonen Nokia 650 (NMT 450), heter det i en pressemelding fra Nokia.

Mindre og lettere
Siden de første forskningsstadiene på Li-Polymer på midten av 1990-tallet har denne teknologien vært særlig interessant for produsentene av mobiltelefoner. Dette er fordi den gir nye muligheter til å produsere enda mindre og lettere mobiltelefoner, noe som ofte kan gå utover tale- og lyttetiden (standbytiden).

Annonse


Li-Polymer battericellen har ikke den samme harde metallinnpakningen som tradisjonelle NI-MH og LI batterier. Elektrodene på Li-Polymer batterier er pakket inn i fleksibel plast- eller aluminiumsfolie.

I motsetning til tradisjonelle batterier inneholder dette batteriet ikke flytende væske, men i stedet en geléaktig masse. Dette medfører at batteriene kan produseres i en rekke ulike størrelser og former, noe som er umulig med konvensjonelle batterier.

I salg i oktober
Batteriet har en kapasitet på 600 mAh og veier kun 32 gram. Nokias Li-Polymer batteri gir inntil tre timers taletid og opp til seks dagers lyttetid (standbytid).

Ifølge pressemeldingen vil batteriene være tilgjengelig i Europa i oktober 1999.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse