Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Taxi via Internett

Er du lei av å vente i telefonkø for å bestille taxi? Om ikke lenge kan du bestille bil via nettet, når taxisentralene nå endelig tar skrittet ut av steinalderen og inn i cyberspace.

Telefonsalg

Du står fortsatt i køen men rykker stadig frem – vennligst vent – du står fortsa….klikk……

Venter lenge
Gjennomgangstonen er kjent for de fleste. Ikke nok med at du må høre på refrenget i opp mot en time for å bestille taxi, du får ikke en gang opplyst beregnet ventetid. Hadde taxisentralene spandert på seg en såpass enkel tilleggtjeneste, kunne man i det minste vurdere om man har tid og anledning til å vente.

Oslo Taxi, som en mangeårig monopolist, har til alt overmål begynt å kaste folk ut av telefonkøen. ”Vi har for tiden stor trafikk – vennligst prøv igjen senere – klikk.

Museklikk
Takket være at Oslo kommune utstedte nye lisenser, til Oslo Taxis store fortvilelse, får selskapet konkurranse fra NorgesTaxi og eventuelt Taxi2. Om ikke presset på prisene blir størst vil i det minste servicenivået skjerpes.

Adm. direktør i NorgesTaxi i Oslo, Jarl Berge, bekrefter overfor ITavisen at selskapet er i ferd med å ta i bruk nettet for å lette på køen, men vil ikke røpe noen lanseringsdato.

– Publikum skal snart få tilfredstilt behovet for bestilling via nettet, sier han til ITavisen.

Lukket nett
Oslo Taxi har i dag noen hundre bedrifter som bestiller via et lukket datanett. Men dette er det kun storkunder som blir bevilget, som i tillegg må betale ekstra for tjenesten.

Selskapet bekrefter at også de er på vei til å lansere en webtjeneste for direktebestilling.