Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BA lover 8 mrd. til norsk IT

BERGEN: Norsk IT-industri vil få gjenkjøpsavtaler til en verdi av 8 milliarder kroner dersom British Aerospace (BA) får levere de integrerte våpensystemene til Sjøforsvarets nye fregatter.

Krigsskip.gif

Det var Simon Carr, visepresident i det britiske våpenhuset, som hevdet dette under en pressekonferanse i Bergen i går.

Må velge tysk
Tilbudet til norsk IT-industri avhenger i øyeblikket av at Sjøforsvaret velger det tyske verftet Blohm+Voss som hovedleverandør til de fem nye fregattene. BA har tidligere vært presentert som alternativ til Lockheed-Martin hos det spanske verftet Bazan.

8 milliarder kroner er mer enn dobbelt så mye som det en eventuell avtale med det norske forsvaret vil innbringe British Aerospace. Resten av beløpet skal de norske bedriftene få tilført i form av hjelp til andre utviklingsprosjekter, og til internasjonal markedsføring.

Allerede avtaler
BA har allerede inngått partnerskapsavtaler med de tre norske IT-leverandørene Ericsson Radar, Geco Defence og Electronicon. Avtalene har en samlet verdi på nærmere to milliarder kroner.

BA har også tegnet skisse til en intensjonsavtale med Kongsberg Defence og Aerospace, til en verdi av vel tre milliarder.