Annonse


Nærmer seg dommedag for Microsoft

Det amerikanske justisdepartementet har sammen med en rekke delstater anklaget Microsoft for å ha misbrukt sin maktposisjon, og det spesielt overfor konkurrenten Netscape.

Microsofts operativsystem Windows er på over 90 prosent av verdens PC-er, og Microsoft beskyldes for å ha satt harde krav mot PC-produsentene slik at disse leverte dette systemet.

Skal grilles
Tirsdag vil dommeren i saken grille representantene for de to partene. Trolig vil anklagerne hevde at Microsoft brukte ulovlige midler for å skvise Netscape. Dette selskapet er nå en del av nettleverandøren American Online. Dette selskapet bruker i dag Microsofts Explorer som standard.

Annonse


– Dersom American Online bestemmer seg for å skifte til Netscape Communicator sitter vi igjen med 30 prosent av markedet, sier en talsmann for Microsoft til USA Today.

– Og det vil gjøre hele saken latterlig.

– Bill Gates står ikke til troende når han hevder at han i 1995 ikke kjente til at Netscape utviklet en nettleser, og at denne kunne skape problemer for Microsoft, sier sannsynligvis anklagerne.

Løsning utenfor salen
– Tirsdag blir det gode muligheter for dommeren til å se på hva partene mener er de mest drepende argumentene, sier en amerikansk ekspert på konkurranselovgivning til USA Today.

Avisen stiller spørsmålet om dommeren har satt opp høstens høringer slik at det skal oppmuntre partene til å finne en løsning utenfor rettsalen. Microsoft skal to ganger ha bedt om dette hittil i år, uten at det har ført fram.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse