Annonse


– ISDN akterutseilt allerede

– Telenor burde vært mye mer kreativ i markedsføringen. Det holder ikke å si at med ISDN surfer man raskere på nettet og tro at salget går av seg selv. Med dagens analoge modemer går det greit uten ISDN, sier Asgeir Myre i Teleplan til Telecom Revy.

Ifølge Myre må Telenor komme med nye tjenester i forbindelse med ISDN for at salget virkelig skal ta av.

– Når Telenor forsøker å selge ISDN-abonnement må de komme med en god beskrivelse av nye tjenester for å trigge menigmann, sier Myre, som mener at markedsføringen sammen med dårlige tjenester gjør at ISDN er akterutseilt allerede før salget er kommet i gang.

Hvordan selge?
Myre skisserer følgende scenario for å forklare hva han mener:– Se for deg en Telenor-kunde, for eksempel en pensjonist, som har brukt brevgiro i mange år. Hvis Telenor hadde sagt til denne kunden at han skal få mulighet til å betale regningene sine fra telefonen hvis han tegner ISDN-abonnement, hadde de kanskje fått sving på salget.

Annonse


Med mindre det dukker opp tre-fire nye tjenester, tror Teleplan-sjefen at det kommer til å ta tid før ISDN når sin topp, uten at han kan si presist når toppen kommer.

– Telenor har vært mye bedre til å finne nye produkter på mobilsiden enn på fastlinje. ISDN kommer til å være en interimstandard inntil ADSL kommer skikkelig på markedet, mener Myre.

Christer Nilsson, Telekom-analytiker i Teleplan, mener ISDN har en stor fordel som gjør at salget kommer til å fortsette i mange år.

– Med ISDN får du to linjer. Dermed kan du surfe på nettet samtidig som de andre i familien er tilgjengelig på telefon, sier Nilsson.

I tillegg mener Nilsson at Telenor legger opp til at ISDN skal selge og at de derfor priser to analoge linjer dyrere enn ett ISDN-abonnement (som har to linjer).

Mer utbredt enn analog
Om Nilsson får rett i sine antakelser kommer ISDN til å være mer utbredt enn analog tilknytning i løpet av fire-fem år.

– ADSL er nok ikke klar for massen på en stund. Standarden er heller ikke klar nok per i dag. Vi vil nok se at fastlinje er det eneste alternativet i ennå noen år og da vil ISDN være det beste alternativet, mener Nilsson.

Selger seg selv?
– Det holder ikke å si at med ISDN surfer man raskere på nettet og tro at salget går av seg selv. Med dagens analoge modemer går det greit uten ISDN, sier Asgeir Myre i Teleplan.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse