Visio 2000

Annonse


Microsoft kjøper videre

Visio 2000

Grafikkverktøyet Visio, som er tett integrert med Windows og Office, brukes til å dokumentere nettverk, tekniske installasjoner og diagrammer, og til å lage avanserte organisasjonskart.

Microsofts revir
Telecom Revy intervjuet Visios europeiske markedssjef Andrew Jones i midten av august, da var han i Norge for å vise frem nye Visio 2000:

– Vi samarbeider med Microsoft, men passer nøye på å ikke tre inn på deres revir, sa Jones.

Annonse


Det skjer i Seattle
Nå blir selskapet en Microsoft-avdeling, og toppsjefen og grunnleggeren Jeremy Jaech blir assisterende direktør (vice president) i Microsoft.

Både Visio Corporation og Microsoft holder hus i Seattle.

Program med suksess
I fjor hadde Visio en omsetning på 1,3 milliarder og 218 millioner kr i overskudd.

– Det er det første oppkjøpet jeg kan huske som betaler seg selv, sier Microsofts økonomidirektør. Oppkjøpet foregår ved aksjebytte.

3 millioner brukere
Visio har over 3 millioner brukere, og salget vokser med over 30 prosent i året.

Blant brukerne finner vi Hewlett-Packard, WorldCom, British Telecom, Cable & Wireless, Ericsson, Nokia, Oracle, Boeing, Siemens, Bang & Olufsen, Volvo, ABB, Det norske Veritas og Statoil.

Visio 2000 er klar
All round-versjonen Visio 2000 Standard Edition (1.800 kr) kommer på markedet i disse dager, og med det første lanseres også de mer omfattende pakkene Technical, Professional, og Enterprise Edition. Hittil har Swanholm distribuert Visio i Norge.

Oppkjøpet av den uavhengige programleverandøren Visio Corporation gir nytt vann på mølla til de som er skeptiske til Microsoft dominans.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse