Hopp til navigasjon Hopp til innhold

August med ny topp for mobil

Det ble solgt nærmere 100.000 mobiltelefoner her i landet i august måned. Dermed ble også august en toppmåned, hevder Erik Andersen i Elektronikk Bransjens Servicekontor.

Alcatel One Touch Max

Tidligere har ITavisen skrevet at det i juni og juli ble solgt 290.000 mobiltelefoner i Norge. I og med at august også ble en toppmåned ser det ut til at det vil bli solgt bortimot 1,2 millioner mobiltelefoner i år.

Endret prognose
Før sommeren hadde Leverandørforbundet for mobil og tele (LMT) prognoser som sa at det kom til å bli solgt omkring en million mobiltelefoner i 1999. Men salgsrekord i juni og juli, og august som ny toppmåned har ført til justering av prognosene.

– Hvis salget fortsetter kan tallet bli enda høyere, men det er for tidlig å si, opplyser Erik Andersen som presiserer at han snakker om antall terminaler og ikke antall abonnement.

Mørketall
Ifølge Andersen kan omsetningen være enda høyere siden han bare sitter på tall fra medlemmer av LMT.

– Mobiltelefoner som blir tatt inn via kjeder behøver ikke å bli rapportert til oss. Det reelle tallet kan derfor ikke være mindre enn de vi sitter på. Der er mørketall, men vi vet ikke hvor store de er. Når året er omme har vi også oversikt over disse tallene, sier han.

Stikkord: Mobil