Palm V

Annonse


Palm-dødar lanseres i dag

Palm V

Det er Jeff Hawkins og Donna Dubinsky, som begge har sittet i toppen av Palm Computing, som står bak Handspring. Begge to hadde suksess i selskapet og har fått mye av æren for at Palm har blitt så dominerende innen PDA-markedet. Nå får vi se om de klarer det samme med Visor.

PDA-revolusjon
Det revolusjonerende med den nye Visor er at den har en liten ekspansjonsport, Springboard, bygget inn. Denne kan benyttes til å koble for eksempel modem, personsøkere og Mp3-spillere til enheten.

– For at markedet skulle utvikles videre var det viktig at tilkobling av nytt utstyr ble enkelt, raskt og billig, fra brukerens synspunkt, sier Jeff Hawkins til CNet News.

Annonse


Bedre og billigere
Handspring Visor lanseres i tre versjoner i løpet av dagen og vil koste henholdsvis 149, 179 og 249 dollar (1.195, 1.436 og 1.997 kroner).

Mens de to minste versjonen bare har 2 MB minne kommer toppmodellen med lærfutteral og 8 MB. Til sammenligning selges Palm V med 2 MB minne for 3.990 kroner i Norge. Skal man ha en utbygd versjon med 8 MB må man ut med hele 5.990 kroner hos PDA-ekspertene i Holmestrand, IdeData.

Når sant skal sies vil nok de norske prisene på Visor ligge litt høyere enn de amerikanske, men de vil allikevel ligge langt under de nåværende Palm-prisene.

Samme OS
Videre viser det seg at de nye lomme-PC-ene fra Handspring vil bruke PalmOS 3.1 som operativsystem.

Da kan Visor kjøre de samme programmene som Palms egne PDA-er – en enorm fordel for enhver lomme-PC når man tenker på hvor overlegent programvaretilbudet til Palm er.

Nærmer seg
Tidligere har Handspring gått ut og sagt at en ideell lomme-PC vil koste under 100 dollar (802 kroner), samt at den blant annet bør ha fargeskjerm og MP3-spiller.

Prisen begynner nå å nærme seg, og med Springboard er det mye som tyder på at en rekke selskaper vil produsere masse spennende utstyr til Visor.

Spørsmålet nå er hva Palm Computing gjør for å henge med i utviklingen. For å sitte på gjerdet mens Handspring nærmer seg den ideelle lomme-PC lønner seg nok ikke…