Ericsson T18

Annonse


Bruker én milliard på SMS

Ericsson T18

Hver eneste dag sendes det omkring 1,4 millioner tekstmeldinger (SMS) i norske mobilnett. Telenor-kunder står for én million av disse. I og med at det koster 1,50 kroner å sende en tekstmelding, forteller rask hoderegning at Telenor alene tjener 600 millioner kroner i året på SMS.

Telenor og NetCom tjener til sammen omkring én milliard kroner i år på denne tjenesten.

Skal tjene mer
Og mer skal det bli, ifølge Guri Wormdahl, informasjonssjef i NetCom.

Annonse


– Søylen som viser bruken av SMS blir bare større og større for hver dag som går. Vi har opplevd en markant økning fra kvartal til kvartal.

Flater nok ut
Fra første til andre kvartal hadde NetCom en daglig økning på ca 27.000 SMS-meldinger.

– En eller annen gang flater den typer kurver ut, men fremdeles sendes det bare 0,6 meldinger per bruker per dag. Jeg tror ikke vi har nådd noe tak, sier Wormdahl.

Tok av
Telenor Mobil opplevde at SMS-tjenesten for alvor tok av i fjor høst, samtidig med lanseringen av tekstmeldinger for RingKontant-kundene.

– Det har overgått våre forventninger. Vi vil nok se en fortsatt vekst, men ikke så stor som i fjor høst. Kurven kommer nok til å flate ut, sier Elisabeth Hegg Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor Mobil.

Det er faktisk gått så langt at nedgangen i omsetningen for taletrafikk, som følge av mange nye kontantkortkunder, kompenseres av SMS-bruk. Hele 90 prosent av Telenors nye abonnenter går for RingKontant-abonnement.

– RingKontant-kunder kjennetegnes med at de ringer lite, men bruker SMS-tjenesten desto mer, sier Hegg Gjølme som har opplevd en tidobling i SMS-bruken første halvår i år, sammenlignet med første halvdel av fjoråret.

Ikke inkludert Internett
Når operatørene samlet oppgir at det sendes omkring 1,4 millioner tekstmeldinger per dag er det ikke inkludert SMS-meldinger som blir sendt via e-post eller Internett.

Telenor har sin mobilpost.com-tjeneste, mens NetCom har sin MotHer-tjeneste som gjør det mulig å sende SMS til mobilabonnenter uten at det blir registrert som tekstmelding. Men ingen av disse tjenestene koster noe.

Via NetComs MotHer og Internett-side blir det sendt omkring 100.000 meldinger hver dag.

Senker ikke prisene
Verken Telenor eller NetCom har planer om å senke prisene på tekstmeldinger med det første.

– Vi får se. Det er ingen grunn til at prisutvikning skal være noe annerledes for SMS enn for andre tjenester, men jeg kan ikke si noe om det per i dag, sier Hegg Gjølme i Telenor Mobil.

– Vi kan heller ikke love noen prisreduksjon, sier Guri Wormdahl i NetCom.

For god etterspørsel
Asgeir Myre i Teleplan antar at etterspørselen og ikke kostnadene vil bestemme prisen på SMS også i tiden fremover.

Og med den trenden mobiloperatørene opplever på SMS-fronten er det vel ingen grunn til å tro at etterspørselen vil gå noe særlig ned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse