Dell Dimension PIII 550

Annonse


Dell skviser Compaq

Dell Dimension PIII 550

Ifølge IDCs nye tall for andre kvartal har Dell Computers nå blitt det mestselgende PC-merket i USA med en markedsandel på 16,6 prosent, en hårsbredd foran Compaqs 16,5 prosent.

Dyre Dell-maskiner…
Det mest oppsiktsvekkende er at Dell har klatret til topps til tross for at datamaskinene de selger gjennomsnittlig koster 4.300 kr mer enn Compaqs maskiner!

IDC-tallene omfatter både stasjonære og bærbare maskiner, arbeidsstasjoner og servere.

Annonse


…men mye for pengene
Gjennomsnittsprisen for en Dell-maskin var 17.100 kr mot 12.800 kr for en Compaq, men når det gjelder funksjonalitet koster en Dell-PC vanligvis mindre enn en Compaq-PC.

To sammenlignbare 600 MHz Pentium III-modeller koster eksempelvis en drøy tusenlapp mer hos Compaq enn hos konkurrenten.

Mange mobil-PC-er
Dells dominans innen stasjonære PC-er er blitt stadig tydeligere. Nå har de også erobret en liten ledelse for sine mobil-PC-er, om utgjør nærmere 30 prosent av det amerikanske PC-markedet (15 prosent i Norge).

For halvannet år siden anla de to konkurrentene forskjellige strategier: Compaq satset på billig-PC-er, mens Dell solgte sine stadig mer velutstyrte PC-er til samme pris.

Compaq størst i verden
Compaq er fortsatt verdens største datamaskinleverandør, men forspranget krymper.

PC-salget ventes å øke med nær 25 prosent i tredje kvartal i forhold til fjoråret. Økningen skyldes delvis økt etterspørsel fra Asia og delvis en voldsom vekst for billig-PC-er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse