Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia vil selge kabel allikevel

En ny teknisk løsning har fått adm. direktør Jan-Åke Kark i Telia til å endre sin innstilling i forhold til å selge kabel-TV-divsjonen i selskapet. Men et salg kan allikevel bli stoppet av eierne.

Telia AB

Ifølge Dagens Industri endret Telias ledelse sitt standpunkt allerede i august. Tidligere har Jan-Åke Kark, Telias adm. direktør, ansett kabel-TV-nettet for å ha en strategisk betydning for å kunne tilby høyhastighetsforbindelse til husstander.

ADSL like bra
Årsaken til denne holdningsendringen er, ifølge opplysninger Dagens Industri har fått, en intern utredning som viser at Telia kan tilby en like god høyhastighetstjeneste over det vanlige kobbernettet via ADSL.

EU-kommisjonen har tidligere sagt at Telia må selge sitt kabel-TV-selskap for at fusjonen mellom Telia og Telenor skal bli en realitet. I og med at Telia nå har endret sin mening kan det se ut til at fusjonsprosessen blir enklere enn antatt.

Eierne kan stoppe
Men Telia har ennå ikke fått mandat fra de svenske eierne til å selge.

– Nå er det bare eierne som stopper oss fra å selge, sier en velplassert person til Dagens Industri.

Trenger mer tid
Kommende konsernsjef for Telia/Telenor, Tormod Hermansen, virker optimistisk.

– Status er at den svenske eieren har sagt at den trenger mer tid for å behandle spørsmålet. Det får vi akseptere, men jeg regner med at vi kan gi beskjed til EU før 17. september – som er vår frist, sier Hermansen til Dagens Industri.

Stikkord: Mobil