Styri, Håkon

Annonse


Plysjkledde dataterminaler

Styri, Håkon

Barney er en leketøysdinosaur kjent fra amerikanske barneprogram. Den har knapper under pelsen, og den snakker. I tillegg har den radiosender og mottaker, så den reagerer når barneprogrammet som den opptrer i sendes.

Interaktiv
Barney er omstridt, og vekker oppsikt.- Ett eksempel på en ny type terminal, forteller Håkon Styri, som leder Telenor FoUs Prosjekt I.

– Barney har flere funksjoner. Den kan for eksempel varsle både barn og barnevakt dersom barnet skulle komme for nærme medisinskap eller andre farlige ting, sier Styri.

– Barney-konseptet har gitt mange rare ideer til hvordan en terminal kan utformes. Samtidig så åpner det for mange moralske og etiske problemstillinger. Den kan synge, og det er mulig å sende data til den slik at den synger bestemte sanger. Jeg tror blant annet at Barneombudet kan ha en del innvendinger mot ukontrollert bruk av en slik gjenstand, sier Styri.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse