Annonse


Pass opp for 9.9.99

I 1960-årene brukte programmerere ofte rekker av 9-tall til å instruere programmene om å slå seg av for vedlikehold. I teorien kan vi altså vente oss at store datasystemer i banker, forsikringsselskaper og energiverk plutselig vil koble seg ned.

En seiglivet myte
Ifølge ekspertene kan vi slappe av:

– 9.9.99 er en seiglivet myte. Vi har bare funnet fram til to dataprogrammer som fortsatt bruker slik kode, sier en analytiker hos Gartner Group til nyhetstjenesten Reuters. Sjansen for problemer er nærmest lik null.

Katastrofevarsler
1999 har bydd på mange katastrofevarsler som ikke har slått til: 1. januar 1999 og 9. april 1999 (den 99. dagen i året), var slike datoer.

Annonse


Da navigasjonsverktøyet GPS (Global Positioning System) stilte klokken i slutten av august, fryktet mange at det ville true både fly og skip. I virkeligheten var det bare noen japanske drosjesjåfører med datakart i bilen som fikk problemer.

Gradvis tregere nett
Gartner Group venter heller ikke at 1. januar 2000 vil forårsake dramatiske feil. De fleste feilene kommer til å oppstå i ukene like før og etter årsskiftet, og så gradvis bygge seg opp mens nettverkene blir stadig mer ineffektive.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse