IBM-logo

Annonse


IBM skviset ut Framtidsfabriken

IBM-logo

Internettselskapet Boxman ble lansert i Sverige i 1997 på en teknisk plattform som var utviklet av webutviklingsselskapet Coin. Coin ble like etter overtatt av Framtidsfabriken som overtok hele Boxman-prosjektet.

Tekniske problemer
Fra oppstarten har Boxman hatt tekniske problemer, særlig på kapasitetssiden. Framtidsfabriken har likevel fortsatt som teknisk leverandør.

Fram til i dag har Framtidsfabriken hatt ansvaret for utvikling og en del av driften av Boxmans nordiske virksomhet, men da Boxman i vår gikk ut på det europeiske markedet med sitt CD-salg, fikk IBM oppdraget med å levere en ny teknisk plattform. IBM har også overtatt hele ansvaret for teknisk drift av Boxman, melder Computer Sweden.

Annonse


Framtidsfabrikens system ble vurdert til ikke å være godt nok, og IBM kunne også tilby et mer stabilt driftsmiljø.

I god tid for julehandelen
I løpet av høsten vil Framtidsfabriken bli helt borte som leverandør. Da skal IBM få det tekniske ansvaret også i Norden.

Dette handler om Sverige, Danmark, Finland og Norge, og ifølge Lars-Inge Berg i IBM Sverige, vil utfasingen av Framtidsfabrikens system begynne i løpet av september.

– Dette arbeidet skal være klart i god tid før julehandelen, sier Sonja Fiskum, IT-sjef i Boxman.

Ikke overrasket
Framtidsfabrikens sjef, Jonas Birgersson, sier i en kommentar at han ikke er overrasket over at IBM skal ta over, men at ingenting er helt avklart.

I tillegg til Sverige, Danmark, Norge og Finland, har Boxman blitt lansert i Frankrike, England, Holland og Tyskland i løpet av det siste halvåret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse