Ericsson R380

Annonse


700.000 WAP-mobiler neste år

Ericsson R380

– Vi regner med at gjennomsnittsbrukeren skifter ut sin mobiltelefon etter 18 måneder. I Norge er det om lag to millioner mobilbrukere. Vi kan også regne med en enda større mobilpenetrasjon i markedet, sier Ericssons salgsdirektør for verdiøkende tjenester, Jan Spidsberg.

– Tar vi utgangspunkt i dette kan vi regne med at nesten 700.000 kjøper WAP-telefon til neste år. En grunn er at norske brukere er nysgjerrige på teknologi, sier Spidsberg, som også regner med at langt de fleste av kjøperne vil bruke WAP-tjenestene når de blir tilgjengelige.

Stor interesse
Han melder om stor interesse for WAP på NorBit’99 på Sjølyst i Oslo.

Annonse


– Noen kan veldig mye, og vil ha en demonstrasjon. Andre ønsker en rask innføring. Det har også vært stor interesse fra applikasjonsutviklere, sier Spidsberg, som ellers er overbevist om at verden står foran en liten WAP-revolusjon.

– Spørsmålet er hvor mange som vil ta i bruk WAP-mulighetene, etter hvert som de utvikles. Jeg tror det blir mange, for terskelen for dette er lav. Jeg tror også at et stort antall WAP-tjenester blir tilgjengelig neste år, sier Spidsberg. Blant annet regnes det med at SMS-tjenestene raskt vil flyttes over på WAP.

WAP-muligheter på PDA
WAP er en teknologi som kan bringe Internett-tjenester til mobiltelefonene.

Ericsson lanserte sin MC 218 i Norge mandag. Det er en liten PDA som er identisk med Psions lommedatamaskiner i det ytre, og bruker samme operativsystem.

I bruk sammen med Ericssons mobiltelefoner har PDA-en WAP-muligheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse