Hermansen, Finn Erik

Annonse


Telenor tester Nokia-GPRS

Hermansen, Finn ErikNokia og Telenor Mobil har inngått en avtale om å ta i bruk Nokias testsystem på GPRS (General Packet Radio Switching) i et prøveprosjekt. Testingen forventes å begynne i november, melder Nokia.

Nylig inngikk Telenor lignende avtale med finnenes erkerival – Ericsson.

Tester flere
– GPRS er en effektiv plattform for nye tjenester basert på multimedia, Internett og intranett aksess, samt fjernstyring og vedlikeholds-applikasjoner. Det er viktig for Telenor Mobil å starte testing av ulike GPRS løsninger så fort som mulig, sier Trond Wiborg, produktsjef i Telenor Mobil.

Systemet inneholder SGSN, GGSN, Charging Gateway og Internet Protocol (IP) grunnkomponenter som er nødvendige for implementeringen av GPRS. Systemet er tilrettelagt for kommersielle GPRS tjenester og kan bli tatt i bruk i løpet av første kvartal år 2000.

Annonse


Nokia vil levere Ipcore-network infrastruktur og radiosender-utstyr.

Morgendagens tjenester
– Nokia er glade for å ha inngått et samarbeide på GPRS med Telenor Mobil. Gjennom dette prosjektet kan vi være med på teste ut, og etter hvert kunne tilby, morgendagens mobile tjenester. Testing av Nokias GPRS løsning vil også gi Telenor Mobil kunnskap om tredje generasjons mobilteknologi, sier Finn Erik Hermansen, administrerende direktør i Nokia Network.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse