Arnt Sommerlund

Annonse


Nytt mobil-verktøy for unge

Arnt SommerlundI løpet av september lanserer Telenor Mobil sin Internett-tjenesten umbraco.com. En tjeneste som i første omgang er myntet på ungdom.

Nomade light
På mange måter vil umbraco.com bli en light versjon av Nomade.

– Meningen er at dette, som navnet sier, skal være et universelt verktøy for ungdom med tjenester og nyheter – blant annet fra Ericsson og Nokia, sier informasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme i Terlenor Mobil.

Filmnyheter
Selv om mye av innholdet på nettsidene foreløpig ikke er definert ser det ut til at Funcom skal levere spill. Filmmagasinet skal holde ungdom oppdatert med filmnyheter, mens ITavisen skal levere mobilnyheter.

Annonse


I tillegg vil Telenor selv legge ut informasjon om nye tjenester for brukerne.

SOL vil stå for den tekniske løsningen til nettstedet.

Inviterer ungdom
– Vi har invitert ungdom med for å bidra i den videre utvikling. Vi ønsker å komme med et tilbud tilpasset ungdomsgruppen, sier Hegg Gjølme.

Flere tjenester etter hvert
Foreløpig ligger det ikke så mange andre tjenester enn den vanlige mobilinfo på umbraco.com, men Hegg Gjølme lover flere etter hvert.

– Det vil gradvis komme flere tjenester, sier Hegg Gjølme og røper at brukerne av umbraco.com sannsynligvis vil få mulighet til å lage sine egne mobilinfotjenester.

En slik tjeneste er basert på tekstmeldinger, og gjør det mulig for deg å lage din egen informasjonstjeneste. Du kan legge ut og laste ned informasjon direkte fra din mobiltelefon eller via Internett. Du kan også søke etter informasjon som andre mennesker har lagt inn, enten fra venner eller fra ukjente personer med samme interesser som deg.

Når du registrerer deg, vil det automatisk bli opprettet en egen hjemmeside for ditt brukernavn, som Telenor har valgt å kalle SMS-Hjemmeside.

Spør ungdommen
For å finne ut mer om hva ungdom egentlig vil ha på sidene har Telenor Mobil engasjert en gruppe ungdom som skal se på hva som rører seg i ungdomsmiljøet. I tillegg ønsker selskapet tilbakemeldinger fra ungdom på hva de vil skal være innholdet.

– Før helgen la vi ut en annonse på siden der vi ber brukerne om å komme med forslag til navn og hvilke tjenester som skal være på sidene. Vi har fått inn flere hundre forslag til nå, sier Hegg Gjølme til ITavisen.

Hegg Gjølme synes det er litt tidlig å si hvor mange brukere Telenor regner med å få på umbraco.com, men tjenesten skal være klar i slutten av september.

Her kan du finne ut mer: www.umbraco.com