Apple G4 m/flatskjerm

Annonse


Nye Mac G4 knuser Pentium III

Apple G4 m/flatskjermSteve Jobs holdt den viktigste talen på årets Seybold-konferanse. Den viktigste nyheten var at Appel lanserer en ny generasjon datamaskiner – G4.

Supercomputer
Det amerikanske forsvaret brukes i Apples reklamevideo for sin siste modell. Årsaken er at den er rask, så rask at den kan klassifiseres som en ”supercomputer” – og dermed er underlagt sikkerhetsmessige restriksjoner for eksport.

Apples konstant midlertidige styreformann Steve Jobs sammenlignet dagens raskeste PCer med Apples nye G4, som ble presentert på Seybold-messen tirsdag. Ikke uventet falt demonstrasjonen ut til Mac’ens fordel.

– Raskere enn PentiumIII
Apple hevder i sine datablad at G4 er mellom 100 og 200 prosent raskere enn en tilsvarende utstyrt Pentium III med klokkefrekvens 600 mhz. Dette ble fulgt opp av demonstrasjoner, som imponerte forsamlingen. Både på Seybold, og på Månefisken i Oslo, der Apple Norge fikk overført Jobs tale på storskjerm for en rekke Mac-frelste.

Jobs lovte at de aller første maskinene var på vei ut til markedet.Først blir en G4 400 mhz, med 64 MB hukommelse, harddisk på 10 gigabyte, og CD-spiller. Pris i USA 1,599 dollar. Om lag ved juletider kan en vente storebror med klokkehastighet 450 mhz, dobbelt så mye hukommelse og DVD-spiller. Denne vil koste om lag tusen dollar mer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse