Arnt Sommerlund

Annonse


Mot mobil “svenskehandel”

Arnt SommerlundTele1 Europe har lenge ønsket en mobilavtale for både videresalg og samtrafikk (fra fast telefon til mobiltelefon), med en av de norske aktørene.

Men så lenge prisen er for høy, sender de like godt trafikken via Sverige.

Misliker ”svenskesuget”
De norske mobilduopolistene NetCom og Telenor forlanger over en krone for at andre skal terminere fasttrafikk til deres kunder. Ved å sende denne trafikken via Sverige slipper operatører som Tele1 med å betale cirka femti øre, da internasjonale takster er fastsatt av ITU (og skiller ikke mellom fast og mobil).

– Vi misliker sterkt at trafikken sendes via utlandet (refiling red.anm), sier Knut Oppegaard i Telenor Mobil til ITavisen.

Annonse


Nummerløs
En av måtene Telenor prøver å stoppe utenlandstrafikken på, er å analysere nummervisning for samtaler fra utlandet. På denne måten kan de skille ut ”snikere” fra Norge.

Tele1 har igjen svart med å fjerne nummervisning, som vanskeligjør detektivarbeidet fra Telenor.

Adm. direktør i Tele1 Europe, Pål Vegard, har ikke dårlig samvittighet for praksisen med refiling. Han har ingen planer om å slutte inntil Telenor tilbyr en samtrafikkavtale, gjerne med et tilbud om videresalg av mobiltjenester, som han mener er levelig for konkurrentene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse