Annonse


IBM gir opp nettverk

I en felles melding forteller IBM og Cisco at det siste selskapet kommer til å kjøpe det som finnes av patenter for rutere og svitsjer fra IBM Networking Hardware Division. Salgssummen er ukjent.

Smertefritt
IBM på sin side lover kundene ”en smertefri vei mot å ta i bruk Ciscos nettverksprodukter”.

IBM selger altså sin kundeportefølje til Cisco. Til gjengjeld forplikter Cisco seg til å kjøpe produkter til en verdi av 2 milliarder dollar fra IBM i løpet av en femårs periode, først og fremst i form av komponenter.

For dyrt for IBM
IBM sier at hovedårsaken til den nye strategien er kostnadene ved å følge med i nettverksutviklingen.

Annonse


– Vi er til stede i data- og nettverkssektorene. Men det ville kreve gigantiske investeringer hvis vi også skal være med på utviklingen mot tale i datanettene. Så vi valgte partnerskap, sier IBM.

IBM kommer fortsatt til å støtte sine eksisterende svitsjer og rutere, og vil også i fremtiden videreutvikle produkter for selskapets egen Systems Network Architecture, så som kommunikasjonsprosessorer og adaptere for Token Ring og Ethernet. Men bortsett fra dette vil IBM ikke lenger utvikle eller produsere rutere eller svitsjer.

Overraskelse
Avtalen kommer antakelig som en overraskelse på de mange kundene fra Norge og resten av Europa som de siste årene har vært til stede på IBMs nettverkskonferanser i Cannes.

Der har man de par siste årene fått inntrykk av at selskapet har arbeidet aktivt for å kunne tilby en komplett produktkatalog innen ATM, Ethernet og IP. Selskapets markedsandeler beveget seg også oppover.

IBM Global Services og Cisco sier også at de to selskapene kommer også til å utvide dagens samarbeide for å gjøre det enklere for kundene å utvikle e-handel, hva de nå måtte mene med det.