Hotmail

Annonse


Katstrofal tabbe av Microsoft

HotmailVerdens mest brukte gratis e-posttjeneste, Hotmail, har store sikkerhetshull.

Det har flommet inn med tips fra ITavisens leserne om hvor man kan lese posten: Ved å sende med noen ekstra kommandoer, forbigår man sikkerhetssjekken, og får full tilgang til kontoene – uten å oppgi noe passord.

Vid åpne kontoer
De fleste av ITavisens medarbeidere har en Hotmail-konto. Uten problemer kunne vi lese e-postmeldingene til disse.

Dette er virkelig et skrekkscenario for Microsoft, som ikke bare leverer brorparten av all programvare som utvikles i dag, men også med tanke på all sensitiv informasjon som nå ligger vid åpen.

Annonse


Jobber på spreng
Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge sier til ITavisen at han selv ikke har fått testet sikkerhetshullet. Men han opplyser at teknikere i USA jobber på spreng for å få løst problemet.

– Beskjeden fra Microsoft i USA er at hullet skal være tettet i løpet av dagen, opplyser Seierstad.

– Problemet oppstod da server-programvaren i USA ble oppgradert. Microsoft vurderte å stenge hele Hotmail-tjenesten til problemet var løst, men fant ut at dette ville ta lenger tid enn å fikse problemet.

Ifølge Seierstad er det for tidlig å si om Microsoft vil ta noen rettslige skritt for å spore opp alle som har sjekket andres e-post-konti. Seierstad kjenner ikke til oppbyggingen av Hotmail-systemet, og kan ikke svare på hvorfor tettingen av hullet tar så lang tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse