Tele Danmark

Annonse


Dansk mobil størst ute

Tele Danmark

Om to år regner danskene med at halvparten av omsetningen kommer fra utlandet. Tele Danmark satser med andre ord hardt på mobilmarkedet.

– Antallet mobilkunder i utlandet steg med en halv million i første halvår, mens antallet fastnettkunder steg med 100.000. Det betyr, at vi i utlandet har 400.000 flere mobilkunder enn i Danmark, sier konsernsjef Henning Dyremose i Tele Danmark

Ikke medregnet NetCom
I beregningen skal ingen av norske Netcoms kunder være medregnet. Tele Danmark eier nå en femtedel av Netcom, mens det amerikanske telekonsernet Ameritech, som igjen er viktigste eier i Tele Danmark, også eier vel en femtedel.

Annonse


Tele Danmarks viktigste investeringer i utlandet er i det polske mobilselskapet Polkomtel, det nederlandske mobilselskapet Ben, det tyske Talkline og det sveitsiske fastnettselskapet Sunrise.

Tele Danmark beregner at eierandelene i disse selskapene utgjør 1,6 millioner mobilkunder og 1,2 millioner fastnettkunder. Dette gir en prosentmessig vekst på henholdsvis 38,6 og 12,2 prosent i forhold til første halvår i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse